top of page
Massor av god frukt

Vi tar ansvar

Att göra goda gärningar när vi kan faller sig naturligt för oss, här är några av organisationerna vi samarbetar med.
Friends

FRIENDS

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Friends utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Organisationen arbetar förebyggande och främjande för att barn och unga ej ska utsättas för kränkningar och diskriminering, samt skapar opinion i samhället mot mobbning. Friends vision är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet. Friends är en religiöst och politiskt obunden nationell organisation med s k 90-konto.

”Fruktdealens frukt är alltid av hög kvalitet och den bidrar till ökad energi på kontoret och hjälper oss i vårt vardagliga arbete mot mobbning.” /Friends

Maskrosbarn

MASKROSBARN

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Organisationen erbjuder barn från hela Sverige olika typer av stöd, bland annat läger på alla skollov, stöd via internet och lokala aktiviteter i Stockholm och Göteborg. Maskrosbarn arbetar även aktivt med att föreläsa för barn och lärare i bland annat skolor och samarbetar med socialtjänster runt om i Sverige.

”Fruktdealen sponsrar Maskrosbarns kontor i Stockholm med supergod och fräsch frukt varje vecka. Frukten och Fruktdealens trevliga personal bidrar till en bra arbetsmiljö och ger oss samtidigt härlig energi till vårt dagliga arbete. Tack för ert goda stöd!” /Alexander Rosenberg, Samarbetsansvarig Maskrosbarn

Frysbox

FRYSBOX

Frysbox är ett socialt ungdomsprojekt som handlar om aktivitet som öppnar upp för dialog. Aktiviteten består av 60 minuters fysiskt krävande träning i form av thaiboxning som följs direkt av 60 minuters dialog. Genom dialogen jobbar vi med självstärkande övningar och värderingsövningar, som i sin tur skapar självförtroende att ta ställning och sätta sina egna gränser. Aktiviteten öppnar upp för att tillhöra en grupp och därigenom hitta ett intresse att utbilda sig och intressera sig för kunskap som kan ta dig vidare i dina livsval.

”Fruktdealen sponsrar Frysbox ungdomsgrupper i Stockholm varje vecka med frukt till ca 100 aktiva ungdomar. Frukten är en viktig del i Frysbox då ungdomarna behöver fylla på energin efter varje träningspass för att orka delta aktivt och få ut mesta möjliga av varje dialogtillfälle. Ungdomarna älskar frukt!” – Lisa Easley samarbetsansvarig Frysbox

Matmissionen

MATMISSIONEN

Matmissionen är Stockholms Stadsmissions sociala matbutiker som gör gott både för människa och miljön. Butikerna möjliggörs genom ett samarbete med olika aktörer, bland annat Fruktdealen. Matmissionen bidrar till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till låga priser. Medlemskap erbjuds till de med lägst inkomst i samhället och som har svårt att få pengarna att räcka i vanliga matvarubutiker. Butikerna erbjuder även arbetsträning. Matmissionen finns i Hägersten, Jakobsbergs Centrum, Hallunda Centrum, Handen, Kista Centrum, Norrtälje och Södertälje.

Vi på Matmissionen är glada för alla samarbeten vi har, inte minst gällande frukt & grönt som är en viktig kategori för oss. När livsmedelspriserna stiger är det många som drabbas hårt, men tack vare donationer från bl.a. Fruktdealen skapar vi möjligheter även för människor i ekonomisk utsatthet att göra hälsosamma val för sig och sin familj."

Fryschillet

FRYSCHILLET

Fryschillet arbetar för att skapa en meningsfull fritid och inkluderande miljö för och tillsammans med unga i åldern 13-19 år. Det är en öppen mötesplats på Fryshuset i Hammarby Sjöstad och en plats där unga kan träffas och umgås när skolan har stängt, få ett socialt sammanhang, bredda sina perspektiv och möta trygga vuxna som ger dem uppmuntran, förtroende och ansvar. För de som vill finns möjlighet att engagera sig i verksamheten eller bli unga ledare.

“Vi på Fryschillet är så tacksamma över frukten vi får varje vecka av Fruktdealen! Många av våra unga har inte ätit något sedan lunch så en frukt blir ett perfekt mellanmål och en hälsosam energikick. Det gör att våra unga orkar vara delaktiga i dagens aktivitet eller ta tag i sina läxor!” Karin Rimbäck, partneransvarig Fryschillet 

Läs gärna mer om hur vi arbetar med andra viktiga frågor!

KVALITET

Det handlar inte om löpande band-leverans, utan mer om omsorg, glädje och det goda värdskapet.

MILJÖ

Vi har höga ambitioner att ständigt minska vår miljö- och klimatpåverkan

Kontakta oss

Alla borde ha möjlighet att få bra frukt levererat till kontoret. Vi leverar till såväl små som stora företag och vi hittar alltid en lösning som passar dig.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt via telefon

08-400 280 20

Stockholm, Göteborg, Uppsala, Södertälje

040-26 70 20

Malmö, Helsingborg

bottom of page